Två hundar

 
Nu har vi två hundar här i Björkfors. Elva får jobba lite på att gå i koppel och att inte jaga bilar. Kapten blir en ansvarsfull äldre herre som värdigt vandrar framåt och Elva tar efter. Två hundar är inte bara dubbel glädje, snarare 4-gånger så roligt och hälften så jobbigt som man kan tro.
 
 
 

Ett nytt hem för Elva

 
Vi som vant oss vid Kapten som mycket sällan skäller har nu att ta itu med en ganska så skällig liten Elva. "Vem kommer? Matte, skynda dig hit!" skäller hon när vinden blåser, katterna smyger eller grannen bygger ut altan. Elva är också lite osäker och hänger mig i hälarna hela tiden. Förr fick man hålla altandörren stängd för att hon inte skulle smita ut, nu får man hålla den stängd när jag måste in med tvätt eller liknande om resten av famlijen vill ha henne utomhus. Där jag är är också Elva. På natten sover hon utanför min sovrumsdörr och hon tävlar med Kapten om att ligga vid mina fötter när jag sitter och skriver, som nu. Men det bir säkert bättre när hon ser att hon ska stanna här för livet och känner sig trygg i sin nya flock.

En dag vid havet.

 

Elva.

Bara för att förtydliga:

Flocken består nu av två fyrbenta vänner.

Det här är nytillskottet, Elva. En Bordercollie-tik som är drygt ett år, vansinnigt vacker, charmig , gosig, smart och alldeles fantastisk. Vi har fått förtroendet att omhulda och älska henne. Det är ett förtroende vi väl ska förvalta.
 
 
Vi hoppas, och tror, att hon kommer att trivas mycket bra.
 
 

Lek och plask.

Både Elva och Kapten är hundar som älskar att bada och busa i, och omkring, vatten. Därför tog vi på redaktionen en promenad till ett närbeliggande vattendrag och släppte hundarna fria.

Så här kul hade vi, allihop.


Livskamrater.


Badpojken

Kapten badar gärna i älvar, bäckar och äckliga diken fulla av gödselvatten:


Men då luktar han lagård på ett outhärdligt sätt. Det blir till att ta ett bad som han hatar:

Äckligt smutsig hund, stinker vidrigt!


USCH! tycker Kapten.

Inte blir det roligare med schampo som borstas in och ur pälsen med mer vatten.

Men sedan är det skönt att bli torkad och få en fluffig svartglänsande päls matchad med nytvättat halsband.

Soltorkad snygging!


Jag saknar honom hela tiden.


Godisträdet.

Ett roligt och bra trick för hunden är att kila fast små godisbitar(vi använder Frolic) i barken på en skrovlig trädstam varpå hunden sen ska leta upp dem med hjälp av nosen.

Det här en en av Kaptenens favoritsysslor. Kom bara ihåg att ha vatten nära till hands - det är jobbigt för en hund att använda nosen så koncentrerat och de blir ofta törstiga efteråt.


Du ljuva, underbara sommar.

Sista promenixen för idag blev visst av mitt i natten. Och fy bubblan, så kallt det är ute nu !Vi råkade visst springa på några älgar inatt också(igår såg vi en, alldeles nyss såg vi tre). Den här gången tyckte Kaptenen tydligen inte alls att det var läskigt. Han tyckte gott att de kunde agera lek-kompisar till honom(alt. att han ville valla dem, svårt att avgöra eftersom att jag inte lät honom springa efter dem).Även om jag inte är någon världsmästare på att fotografera springande älgar på långt avstånd så tror jag nog att ni ser dem om ni anstränger er lite (;Kapten K hoppade upp på en liten sten och spanade efter sina tilltänkta kompanjoner.
I hopp om att få se dem, bara en sista gång.

/Matte.

RSS 2.0