Creatures of the night.

På vår kvällspromme igår såg vi den här lilla krabaten.


Bra bilder.
Not.


Kaptenen blev så här glad.
Och bestämde sig för att resa din lilla raggen
tillfället till ära.

Porträtt.

Vi tog en sen kvällspromenad, min prins och jag. Självklart fick kameran följa med.

Se - så fin han är !
©Hundstund.

Sommarens första cykeltur.


Ordningen återställd.

Nästan en hel vecka med min prins.

Jag hjärta dig./Matte.

"Jag längtar...

...till imorgon" säger matte med en suck. "Då ska vi kramas."


Hästsommar.

Hit längtar vi.
Till värmen och hagen och sommaren.Eller. Ja. Matte längtar iallafall.
Kaptenen är kanske inte fullt så begistrad...

Efterlysning.

Sedan vi flyttade upp till norr har vissa egenskaper och sidor hos Kaptenen blivit väldigt tydliga och framträdande. Sidor som vi inte riktigt lagt märke till förut.

Ett exempel på det är att det ganska tydligt finns vall-egenskaper i honom.

I Alingsås har jag aldrig märkt av det. Det kan visserligen bero på att vi aldrig varit i sådana situationer där det vara synligt, eller så är det bara matte som inte varit uppmärksam.

Men som sagt, uppe i Norrbotten har det tydligen visat sig att Kaptenen skulle kunna bli en utmärkt vallhund.

Därför undrar jag nu; är det någon som vet om det finns någon slags helgkurs eller liknande för nybörjare inom det här med vallning ? Och gärna då i närheten(någonstans i norrland vore ju att föredra, ännu hellre i norrbotten). Alla tips är dock välkomna (:


"Kan man valla gäss?" April -12


Creative grooming.

Hundstunds redaktion hade en liten diskussion angående det här med creative grooming(ung. kreativ pälsvård) imorse. Eller, det var inte så mycket en diskussion som ett konstaterande. Vi gillar det inte.

För vems skull skall hundens päls färgas i alla regnbågens olika färger ? Är det hunden själv som bett om det ? Knappast.

Att man borstar och klipper och rår om är det inget konstigt med, det tycker de flesta hundar är mysigt. Men att sätta färg i pälsen samt göra någon slags pedikyr på klorna, där drar defenitivt vi gränsen för vad som är okej och inte.

Vad tycker ni ?

Bilder från Google.

Nya tricks

Här har Kapten hittat ett nytt trick som han gillar. På distans hoppar han upp på den hägsta stenen och sedan från den till de två andra och tillbaka. Då väntar han sig förstås godis som belöning, självklart får denna duktiga hund det!


Utmaning till Kapten

Kapten har blivit utmanad av Barockbloggen:
 1. Vilken historisk epok skulle du vilja leva i utom vår egen?  Jag skulle trivas som gårdvar i någon Bullerby-liknande by på 1920-talet. Karo i Anna-Maria Roos Sörgården var ju Berner Sennen, precis som min pappa.
 2. Vilken historisk epok skulle du absolut inte vilja leva i, du får även ta med vår tid. På medeltiden kunde man hänga hundar för mindre förseelser, det är jag glad att jag slipper vara med om.
 3. Vilken bok skulle du vilja vara med i?Amys ögon av Richard Kennedy borde jag väl säga, eftersom jag fick mitt namn från den boken, men det är så spännande saker i den som man bara vill höra om, inte vara med om på riktigt. Jag vill vara med i en bok där jag får springa runt utomhus och där det är mycket snö utan varma solskensdagar, Baskervilles hund kanske skulle passa-där är det ju aldrig solsken, men mest Varghunden av Jack London, Puhs hörna skulle också passa, när de bygger ett hus åt I-or och snön faller ner eller när de följer tessle-spår i snön.
 4. Vilken person skulle du då vara i den boken?Jag skulle vara Vittand i Varghunden, förstås, jag vet att det bor en hjälte i mig som skulle rädda min familj ur varje fara.Eller så skulle jag vara Tiger i Nalle Puh, jag är också ganska skuttig av mig.
 5. Vilket ämne i skolan önskar du att du hade lagt mer krut på? Jag tycker jag lägger ner min själ i allt jag gör, men matte och mommo önskar nog att jag hade lärt mig att vara mer tolerant och överseende mot tuffingar som utmanar mig. Mer agility vill jag lära mig och jag skulle bli en utmärkt vallhund, fast de inte verkar ha fattat det.
 6. Om du fick fråga Charles Darwin, Moder Teresa och Maria från Magdala en fråga, men samma till dem alla, vad skulle det vara? Får jag godis? Snälla, jag är ju så här söt!

 7. Vad tycker du är den viktigaste åtgärden som vi borde göra för att rädda vår planet från klimatkatastrof? Sluta köra bil när jag inte får åka med.
 8. Vilken musik skulle du inte klara dig utan? Pipet från mitt leksaksben och min goselarv.
 9. Om du vore ett djur, vilket skulle du då vara (Kapten får förstås berätta vilken slags människa han hade varit). Jag skulle vara kapten på ett skepp i Stilla Havet.
 10. Varför just den människan? Det hörs på namnet.
 11. Berätta om ett djur som lärt dig något viktigt. Tom Puss, den lilla katten som flyttat härifrån nu, han lärde mig att katter kan vara hur gosiga och rara som helst, fast de har sträva tungor.Elva, border collie snart 1 år

Nu är lilla Elva snart ett år. Hon var så här söt i augusti:

 

Nu är hon så här vacker med sin ståtliga svansfana:


En kortare uppdatering.

Vi här på hundstund har haft andra åtaganden den senaste tiden som krävt vår uppmärksamhet. Helt utan blogg-poster ska ni dock inte behöva vara.

Därför får ni några bilder att njuta av tills vi är tillbaka med något roligare och längre inlägg.


RSS 2.0