Arla i urtid.

Här på landet har det fallit på mommos lott att ta första morgonpromenaden med Kaptenen.
Men så plötsligt händer det(som i Triss-reklamen ni vet) som ingen någonsin trodde skulle hända - självaste matte tar den där första morgonpromenaden i stället.
Medan alla andra sover.
Klockan sex.
En lördag morgon.

Så här mysigt hade vi.Hur mysigt det nu än var att ta den där tidiga, tidiga långa morgonpromenixen ska vi nog inte räkna med att det händer igen så där i brådrasket direkt.
Det överlåter vi så gärna till morgonpiggelinen, mommo.

Skogsmullen.

De här promenaderna gillar vi.
En och en halv timme längs skoterleden, i strålande sol och töig snö.

Minst sagt lovely.Drömmen om landet.

Kaptenen trivs i Björkfors. Han trivs nog bättre här är någon annanstans, någonsin. Jag antar att det är den friska luften, de långa koppelfria promenaderna, den stora flocken, att aldrig behöva vara ensam och att nästan alltid ha någon som kliar honom bakom örat.

Vi ska bara skaffa oss ett eget hus på landet också, så kan vi alltid ha det så där gott - resten av livet.

Kapten på väg "hem", Mars -12


Skidåkning.

Hela hundstunds redaktion har just kommit in från en tur i skidspåret. Kaptenen har aldrig varit med om något liknande under sina tre och ett halvt år i livet. Något skrämmande till en början, innan matte fick på sig skidorna, men sen var det bara roligt !

Nu ligger herrn utslagen på golvet, och matte ligger utslagen i soffan.

Puh !

(Vi har tyvärr inga bildbevis, men vi hoppas att ni tror oss ändå ^^ )

Det här har mommo och Kapten gjort.

Hundstunds vanliga redaktion har varit på semester. Under tiden har Kapten varit med mommo. Här är några smakprov på vad de gjort:
Solig morgonpromenad med Kapten.
Två hundar kommer förbi och Kapten tittar på dem under tystnad sedan springer han till mormor och fortsätter hemåt. Byns "mördarhund" har åter visat sina blodtörstiga takter.Vissa dagar är Majan så lugn att vi vågar rida iväg till havet utan henne. det var en sådan dag idag. Kapten följde också med och Linnea, som fotade. Trots regnet blev det en av de mysigaste riddagarna på mycket länge. Chateau var stillsammare än vanligt och Kapten tyckte verkligen om att lunka bredvid henne när vi tränade samlad galopp i slasket.


(Bilder och text fritt hämtade från mommos olika bloggar)

Här är vi i vårsolen.
Idag tog vi en stadpromenad på förmiddagen. Hunden i fråga behöver som sagt koppeltränas en smula plus att jag inte vill att han ska bli en typsik "lanthund" som inte klarar av bussar, bilar, människor, hundar, barn och allt annat som vi inte möter särskilt ofta längre när vi mer eller mindre har bosatt oss i skogen.

Promenaden gick fint. Solen sken. Och hunden blev blöt om magen av vårslasken.

När vi kom hem igen gick vi raka vägen ut i skogen. Matte bara hämtade kameran först.

It´s lovely.


Win-win.

I dessa förkylningstider är HundStundredaktionen glad åt den närmsta familjen. Redaktionen får sitta inne, hunden får vara ute. Re-koppelträning.

Ett fenomen som dykt upp för oss här på hundstund sen vi anlände i norrbotten är att Kaptenen är jätteduktig när vi är ute. Och han är lös. Inte alls lika rolig att ha att göra med i koppel längre. Det ska luktas, och stannas, och dras och så vidare i all oändlighet.

Det får vi jobba på. När vi är helt friska.

Så här trivs vi bäst. Februari -12.

RSS 2.0