Äntligen tillbaka !

Jag startade den här bloggen för att jag nästan inte skrev om något annat än hundar i min privata blogg. Jag kände att det blev lite väl mycket och valde att starta en ny. Ja, allt det där vet ni ju redan.

Hur som helst - för ett tag sen slutade mitt internet att fungera och det har varit en lång väntan fram till den här dagen när det är igång igen(och inte tack vara bredbandsbolaget, utan tack vare en vän som lånar ut sitt mobila bredband till mig då han inte har användning av det.)

Under de veckor(månader) jag varit utan uppkoppling har jag tänk att jag så gärna hade velat blogga. Lägga upp någon bild på min pussprins när han gör något oemotståndligt eller skriva en och annan arg text angående rasförbud eller liknande. Men jag måste erkänna att ju längre tiden gick - desto mindre lust kände jag att skriva. Det liksom flöt av mig. Inspirationen. Meningarna.

Så fort jag tänkt tanken “Det här vore fint att lägga upp i bloggen” kom den andra tanken - “Det är ju ingen idé, jag kan ju ändå inte lägga upp det.” Sen gick dagarna och det där fina jag hade tänkt lägga upp i min blogg var borta.

Kreativitet föder kreativitet. Så enkelt - ack så svårt.

Vad jag ville få sagt med detta är bara det; jag hoppas på att hitta tillbaka till skrivandet. Och medan vi väntar bjussar jag på en bild på Kapten.

So long !

Sommaren -09


Håll till godo.

Inom en framtid kommer det sprudla av intressant, rolig och knasig läsning här igen.
/Internetlösa familjen.

Förra vinterns snöbollsbus.


Barockbloggen gästar oss igen.

Barock-Olga är en synnerligen modern människa i vissa avseenden. I stormaktstidens Sverige fanns det nog ytterst få människor som gillade vargar, de sågs som råttor. Visst finns människor som tycker så fortfarande, som den journalist från Dalarna som tyckte att vargar var lika viktiga att bevara som fästingar, men nu kan man nog med fog påstå att fler människor förhåller sig positiva eller positivt neutrala till vargen.

I min expose över hur Rödluvan-sagan omtolkats och illustrerats genom århundradena syns denna förändring. Mest modern av alla dessa bilder är förstås WWF-bilden av Rödluvan som gullar med en stor snäll varg. Vargen ser mest av allt ut som en snäll hund och det är ju just så det är, hunden är ju en tam varg, varken mer eller mindre. Mycket kan sägas om detta faktum och om hur folk behandlar sin mops fel av ren omedvetenhet om att mopsen är en varg i själ och hjärta. Men det får bli en annan gång-kanske.


Vargar har alltid fascinerat mig för jag älskade hundar hett och intensivt när jag var ett litet barn och vargar  var fina stora hundar för mig. Så kom det en varg till Vittangi, men den jagades med helikopter och sköts. Det var första gången jag riktigt upplevde hur hemskt hatad en varg kan vara.Att jag alltid gillat vargar beror också på min pappa. Han är en vidsynt person på många sätt och inte alls som man inbillar sig att folk i nordligaste Lappland ska vara. Men det beror kanske på att folk i nordligaste Lappland inte är som man tror i södra Sverige? Jag uppfostrades av alla övriga i släkten till att kött är mat, frukta rovdjur och hålla mig till rätta stigen, både bokstavligt i skogen och bildligt. Pappa var helt annorlunda.

Tidgt blev han vegetarian. Han vägrade dessutom att döda djur. När han som barn följde med farfar på fisketurer spottade han sig muntorr under vägen hem för att hålla den stackars fisken vid liv. Han dödar inte ens mygg, jag lovar! Han sa åt mig att inte helt förlita mig på sanningshalten i de historier om luffare, vargar, järvar, björnar och lodjur som farmorsmor berättade med sådan inlevelse att jag kände håren resa sig på mitt huvud. Hade hennes historier varit filmer så hade de haft femtonårsgräns.

Trots dessa historier har jag aldrig varit rädd för vargen och ju mer jag fått veta om detta fascinerande djur, desto mer har jag tyckt om den. Trots att jag alltså inte bor i Stockholm, har fått ett tamdjur rivet, inte av varg men av siberian huskies, har barn som leker utomhus och bor i en skog genom vilken en varg från Ryssland vandrade in till Sverige förra vintern.
Barockblogen hittar du här.

RSS 2.0