Första tiden.

Nu har det hunnit gå några veckor sedan lillvalpen flyttade hem.
Ett riktigt yrväder är han ! Tuggar på allt och lite till. Det går åt mycket tid till beröm och bannor, om vart annat. Och det är ett kärt besvär.
 
Vardagsträningen funkar bra, tycker jag. Sitter gör han på kommando numer, och "ligg" är nära. Jag "klickade in" honom redan andra veckan han var hemma, och att träna med klicker tycker han om. Han förstår relativt fort vad det är han ska göra för belöningen också, så det är roligt, tycker även matte. Det enda som fattas nu är att sätta kommandon på grejerna, t.ex "ligg", "high five" och "kontakt" är kommandon vi tränar med klickern just nu.
 
Det här med rumsrenheten börjar också funka bättre och bättre. Oftast gör han sina behov ute, ibland händer det något litet inne - då är det bara för att vi människor inte varit nog uppmärksamma och missat signalerna.
 
I skrivande stund är matte och valp i Holmträsk och hälsar på. Ziggy tycker att Elva och Kapten är det roligaste på denna jord ! Dessvärre är känslorna inte ömesidiga, gammelhundarna verkar behöva mer tid på sig att acceptera den nya flockmedlemmen. Men skam den som ger sig! Mitt mål är att hundarna ska kunna sova med mig, alla tre, innan jag tar valpen och åker hem igen. Än har vi några nätter kvar innan det sker.
 
Mer än så här hade jag inte tänkt skriva den här gången, så vi avslutar med några bilder från vår Kalix-resa.
 
Aron och Ziggy trivs bra ihop.
 
Valpen ska lära sig att följa med på ridturer.
 
Även om Aron bara skrittar med Chateaux går det väldigt fort för den som har korta ben.
 
Efter en så lång promenad blir valpar trötta.
 
Tur då att mattes kudde finns att sova på.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0