Konsekvenser av att leva med hund.

Det är inte alltid så där pittoreskt och supergulligt och glammigt att ha hund. I alla fall inte för oss som inte heter Paris Hilton eller liknande. Nedan har jag listat några av de konsekvenser jag kan uppleva i min vardag tillsammans med Kaptenen.

Pälsen.


Fördel:
Den är mysig att klappa och gosa in sina händer i. Och den gör att hela hunden blir vacker och mysig.
Om man är en väldigt ambitiös person med mycket tid och tålamod skulle man möjligtvis kunna sticka en och annan kofta av allt hår som blir över vid borstning och fällning. Detta är dock inget för mig personligen.

Nackde
l:
Håret återfinns inte bara på själva hunden utan överallt. I maten. På bordet. På golvet. I badkaret. På tandborsten. I handdukar. I sängen osv. osv.


Att ha en sängkamrat.


Fördel:
Det är mysigt att somna tätt intill en hund. Du slipper sova ensam och du behöver inte oroa dig för att monster o.dyl. skall kunna krypa fram från sina boningar i garderober och under sängar utan din vetskap. Plus att sängen aldrig någonsin känns för stor.

Nackdel:
Det är inte alltid jättemysigt att få en grus-peeling på kvällarna när man vill krypa ner under täcket. Att ha hunden i sängen medför tyvärr diverse sandkorn och så vidare som är lite svåra att få bort från lakanen.
Det är inte heller alltid jättekul att somna tätt intill en hund, ifall du somnar nära hundens bakdel och hunden bestämmer sig för att släppa väder. Dessutom är det trångt.


Det där med promenader.

Fördel: Du får med lätthet din dagliga dos av motion, frisk luft och diverse olika vitaminer. Det är skönt att vara ute i naturen och det är bra mycket roligare att uppleva naturen tillsammans med en fyrbent vän.

Nackdel: Du måste gå ut även när du är sjuk. Även när det regnar. Även när det är storm. Även när det är 30 minusgrader och du absolut mycket hellre skulle krypa upp i favoritfotöljen med en kopp té och en god bok. Och du måste ut även om det betyder att du får sova en timme mindre på morgonen för att du ska hinna iväg på någon social tillsällning som exempelvis arbete eller nobelmiddagen.

Socialt umgänge.


Fördel:
Ponera att du ska på nobelmiddagen, men inte vill stanna in på sena natten. Då är det jättebra att ha hund. Du kan med gott samvete ta upp en servett, torka dig lätt om läpparna och säga att du tyvärr måste avvika från denna ypperliga tillställning för att du behöver åka hem till din hund som mest troligt håller på att sakna ihjäl sig efter sin matte alt. husse.
En annan fördel är att det mesta blir lite, lite roligare med en hund närvarande. Filmkvällar blir mysigare, promanader blir mer spännande och téstunder med allvarsamma samtalsämnen kan få bra och naturliga pauser av skratt därför att hunden just gör något tokigt som man inte kan låta bli att kommentera.

Nackdel:
Ibland vill man faktiskt stanna in på sena natten på nobelfester och så vidare. Då är det inte roligt att veta att man har en hund där hemma som faktiskt håller på att längta ihjäl sig efter sin matte alt. husse.
Ibland kan man inte närvara alls. Och ibland kan relationer till närstående bli lidande på grund av allergier eller rädslor. Inte kul.


Dessa är några av de vanligaste konsekvenser man möter i sitt dalgiga liv i samvaron med sin hund. Kommer ni på några fler ? Hojta till !

Väger upp alla nackdelar. Vintern -12.




Kommentarer
Postat av: En hemlig beundrare

Alltså hanna-felice andersson, du är så kul så man typ dör av skratt ungefär . (;

2012-01-18 @ 00:48:00
Postat av: mamma

Du skriver så bra=)

2012-01-21 @ 22:23:27
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0